TAPAHTUMIA


Meillä on erilaisia tapahtumia pitkin vuotta. Kananlento on elävä ympäri vuoden! Meille voi kerätä oman poppoon ja sopia oman käynnin. Tässä alla on lueteltu isompia tapahtumia, jotka ovat tulossa tai menneet.

VALTAKUNNALLINEN AVOIMET AASITILAT TAPAHTUMA LAUANTAINA 5.8 KLO 11-15


Vuoden isoin tapahtuma on taas elokuun alussa. 

Pääset tutustumaan aasien elämään pienellä maatilallamme. Kananlennossa meillä on kolme ihanaa aasia Molly, Uffe ja Sanda. Saat tietoa aaseihin liittyen ja voit toki tutustua myös tilan kanoihin ja pupuihin Kertsiin ja Kyllikkiin. Tilalla on myös alpakat Fuju ja Faru. Eläinten luona on QR-koodit, jotka kännyllä lukemalla pääset kuuntelemaan Rouva Kotkotin kertomana näistä eläimistä tietoa. Ellei Rouva Kotkot itse ehdi sopivasti aaseista kertomaan.

Meillä on aasien lisäksi paikalla kylässä papukaijoja, joihin pääsee tutustumaan hyvinkin läheltä. Paikalla on myös hamstereita kylässä.

Tilallamme on vieraana lampaita, joita pieni ryhmä kerrallaan pääsee rapsuttelemaan.

Lapsille on aaseihin liittyvä tehtäväpolku. Ensimmäiset 80 lasta saavat pienen herkkupussukan polun suorittamisesta. Polun voi suorittaa pienetkin lapset aikuisten seurassa.

Osan aikaa paikalla on talutusratsastusta hevosella (klo 11-13). Pieni kierros maksaa 3 euroa.

Luonnollisesti pääset ostoksille tunnelmalliseen Kananlento-putiikkiin. Voit vaikka ostaa aasipehmoeläimen, aasimukin tai aasinmaitosaippuaa. Löydät meiltä myös ison valikoiman aidon eläimen näköisiä pehmoeläimiä, keittiöpyyhkeitä, mukeja, essuja ja vaikka mitä. Tiedätkö, että meidän tuotosta menee 10 % eläinten hyväksi eri kohteisiin? Katso valikoima näiltä meidän sivuilta.

Tapahtumapäivänä meillä on tallinylisillä Aasikahvila, jonka tuotto menee kokonaan eläinten hyväksi. Vapaaehtoispoppoo päättää tänäkin vuonna kohteen. Tänä vuonna on tarjolla ruokaisampana vaihtoehtoina hotdogeja, toasteja ja salaatteja. Huippusuosittuja Rouva Kotkotin rumia munkkeja (veg,l) on myös myynnissä. Jos sinulla on joku erityinen ruokarajoite, otathan yhteyttä asiakaspalvelu@kananlento.com kolme päivää ennen tapahtumaa, niin teemme syötävää tämä huomioonottaen. Gluteenittomia, vegaanisia ja laktoosittomia tuotteita on myynnissä. Pihalla on myös makkaranmyyntipiste. Huomaathan, että herkkuja on tarjolla niin kauan kuin niitä riittää.

Tarkempi valikoima tulee tänne myöhemmin. Otathan mukaan käteistä ravintolaa varten. Myös maksu Mobilepayllä onnistuu.

Kelistä riippuen pyrimme järjestämään kahvitteluun tallinylisten lisäksi tilaa pihalla. Tilalla on asiakkaiden käytössä perinteinen ulkohuussi sekä käsinpesupiste sekä käsidesiä. Tilalla liikutaan omalla vastuulla. Jos on sateinen ilma, suosittelemme kelin mukaista pukeutumista.

Ohjaamme liikennettä, jotta meillä kaikilla olisi mukavaa ja turvallista. Kananlento sijaitsee osoitteessa Trankärrintie 19, 04130 Sipoo. Lähellä on Pornaisten, Porvoon ja Sipoon raja. Sipoon keskustasta Nikkilästä on tilalle noin 7 km. Julkista liikennettä ei valitettavasti ole. Siksi suosittelemme kävijöille joilla on autossa tilaa, kysymään autottomia mukaan.

Lisäämme tänne sivulle tapahtumasta lisätietoa vielä.

Tapahtuma on maksuton. Maksat ainoastaan ruokailusta ja putiikkiostoksista sekä talutusratsastuksesta.

Hyvinkäyttäytyvät koirat ovat tervetulleita mukaan. Ainoastaan kanien luona ei koiria ihan lähelle toivota, sillä Kyllikki-kani pelkää koiria.

Satoi tai paistoi, niin pidetään mukava ja rento päivä maaseudulla!

Tervetuloa meidän maatilalle

Toivottaa Herrasväki Kotkot ja muu poppoo 


LINNANPELLON KYLÄJUHLAT 19.8 klo 17
Olemme paikalla alkuillasta Linnanpellon keskustassa urheilukentällä.


KANANLENTO TAMPEREEN LEMMIKKIMESSUILLA 2-3.9

Osastomme C-hallissa paikka 111.


HYVINKÄÄN MATELIJAMESSUT la 7.10.2023 klo10 -16

Herppitapahtuma kaikille matelijoiden, sammakkoeläimien ja selkärangattomien ystäville!

Tapahtuma järjestetään Hyrian maaseutuopistolla, osoitteessa Uudenmaankatu 249, Hyvinkää.

Tapahtuman hinnat:

VIP-tunti (klo.10-11) 20€

Sisäänpääsymaksu (klo.11-16) 5€


JOITAKIN MENNEITÄ TAPAHTUMIA

KANANLENTO OLI ORIPÄÄSSÄ OKRA-MAATALOUSMESSUILLA 5-8.7.2023 

ARGOS OLI  KANANLENNOSSA 3.7 JA 17.6 

Tallinylisillä kahviteltiin Argos Animal Rescue ry:n pop up kahvilan herkuilla. Argoksen ihanat ihmiset tekevät työtä, että Kreikan kissat ja koirat saisivat paremmat olot. Eläimiä hoidatetaan, leikkautetaan ja niiden ruokia maksetaan. Argos myös yrittää kouluttaa nuorempaa sukupolvea kohtelemaan eläimiä paremmin. Argoksen toiminnasta voit lukea lisää https://www.argosrescue.fi

KISSANTAI OLI 20.5 klo 11-14. 

Porvoon kissatalo (Psey ry) piti kahvilaa tallinylisillä. Oikein mukavasti oli tapahtumassa kävijöitä.OLIMME LEMMIKKIMESSUILLA HELSINGIN MESSUKESKUKSESSA 15-16.4.2023

KANANLENNON PIIIIITKÄ PERJANTAI OLI 7.4 KLO 11-14


Tilaisuuden nimi oli Piiiiitkä perjantai, sillä olimme avoinna klo 15 saakka, kun viime ajat tapahtumamme ovat olleet vain klo 14 saakka. Kyllähän nyt yksi tunti lisää, ansaitsi tämän nimen. Ylimääräinen tunti oli tarpeen, sillä meillä on huiman paljon porukkaa.

Lapsille oli pääsiäistehtävärata. Radan tehtävät suoritettuaan sai 72 lasta pienen herkkupussukan. Onneksi oltiin tehty luvattua viittäkymmentä enemmän noita pussukoita.

Tapahtumassa oli mahdollisuus tavata meidän eläimiä.

Tallinylisillä oli Pop up -kahvila, jossa oli tarjolla tietysti kahvia, teetä, mehua sekä kuuluisia Rouva Kotkotin rumia munkkeja, hodareita sekä muita herkkuja. Tilaisuuden tuotto meni Argos Animal Rescue ry:llä. Koska meidän on ollut vaikea arvioida kävijämäärää, emme voineet taata kaiken riittävyyttä tilaisuuden loppuun asti ja varsinkin Rouva Kotkotin munkit loppuivat nopsaan. Toisaalta jos tavaraa jää liikaa, ei tule tuottoa eikä eläimille lahjoitettavaa.


MAALAISJOULUN AVAJAISET OLI SUNNUNTAINA 20.11.2022


Kananlennon tallinylisillä oli mahdollisuus tehdä ostoksia myyjäisistä. Maarit myi käsitöitä mm. virkkuutöitä. Eeva myi käsintehtyjä saippuoita ja kynttilöitä, Netta virkkaustöitä, makrameetöitä ja koruja), Terhi kransseja, Viivi keppihevosia.KANANLENNON HALLOWEEN KAUHISTUKSEN KANAHÄKKI OLI 29.10 KLO 17 - 20

Paikalla nähtiin miten ja Kananlennon kanat ja puput viettivät Halloweenia.

Tallinylisillä oli Kammotus Kahwila ja ennustaja, joiden tuotto 222 euroa lahjoitettiin PSEY:n kissatalolle. Tänä vuonna kävijämäärä oli aikamoinen ja moni asia kahwilasta loppui. Toisaalta se oli hyvä, sillä jos myytävää olisi jäänyt, tuotto olisi pienentynyt. 

Lapsille oli pieni Halloween tehtävä. Lapset saivat palkkioksi pienen namipussin. Moni kävijöistä oli pukeutunut hienosti Halloween teeman mukaan. Tilaisuuden mahdollisti myös tuttuun tapaan Rouva Hauwau Juhlalaatikko-yrityksensä kanssa. Juhlalaatikosta saa ihania kierrätettyjä vuokrasomisteita tapahtumiin.


Kananlento oli Tampereella Lemmikkimessuilla 8-9.10.22. Olipa mukavaa!Avoimet aasitilat Kananlennossa oli 7.8 klo 

Kananlennossa Aasitilojen avoimet ovet oli hurjan suosittu. Paikalla oli yli 600 iloista ihmistä maaseutufiiliksissä. Pop up kahvilan tuotto oli 520 euroa ja se lahjoitettiin PSEY ry:lle (kissatalo Porvoossa) ja Pyhtään lintuhoitolalle puoliksi. Kiitos, kun tulitte ihanat ihmiset! Kiitos myös reippaille talkoolaisille!


KANANLENTO CINEMA ORIONIN oli KISSAELOKUVAPÄIVILLÄ 8.8

Kananlento oli mukana Cinema Orionin kissaelokuvapäivillä omalla pienellä myyntipöydällä. Herrasväki Kotkot kävi katsomassa Aristokatit-elokuvan.
30.7 oli MARSUJA JA PAPUKAIJOJA KANANLENNOSSA

Kananlentossa oli  marsuja ja papukaijoja. Saat marsuista saatiin tietoa ja päästiin  tapaamaan näitä kivoja eläimiä. Paikalla oli myös vakiovieraamme Tom ihanine papukaijoineen. Tallinylisillä Sibbo Vargarna piti viimeisen kerran tänä kesänä kahvilaa nuorten urheiluharrastuksen hyväksi.  Pihapiirissä olivat tilan aasit, kanat ja puput myös tavattavissa sekä tilalla laiduntamassa olevat lampaat. 

Kesäkauden avajaiset oli 21.5


Kesäkauden avajaisia vietettiin 21.5. Paikalla oli papukaijoja, tuotteitaan myyviä pienyrittäjiä sekä Veran Kakkukahvila herkkuineen tallinylisillä. Mukana oli myös poni ja vuohohevonen, joilla oli mahdollista mennä talutusratsastuksessa 


harmaapapukaijat Jeton ja Kadi

vuohohevonen Troja talutusratsastukseen


Meillä on joskus myös yksityistilaisuuksia. Mm. Sipoon Yrittäjien Apinanraivolla yrittämistä? järjestettiin tilalla toukokuussa 2022.


Kananlennon Dagen Efter 1.5 eli vapunpäivänä katsottiin kuka jaksoi kotkottaa ja saapua paikalle. Tallinylisillä oli myynnissä Rouva Kotkotin rumia munkkeja, hotdogeja, hattaraa ja tietysti kaffetta ja teetä. 


Putiikki & Kotkot-kahvila oli pääsiäismaanantaina 18.4 

Paikalla oli myös papukaijoja.


HIIHTOLOMALLA lauantaina meillä oli 26.2 klo 11-15 POP UP HankikahvilaLapsikuvaus Kananlennossa oli 4.12 ja 5.12.2021

Kananlennon miljöötä halutaan hyödyntää lapsikuvauksessa. Sipoolaiset äidit pistivät toimeksi ja järjestivät tämän tilaisuuden.


Maalaisjoulun avajaiset oli 21.11.2021 


Kananlento ja Juhlalaatikko tarjosivat vastapainoksi kaikelle urbaanille markettimeiningille ja stressille maalaisjoulun tunnelmaa turvallisesti.

Halloween oli lauantaina 30.10 


Pienet Syysmyyjäiset  oli 10.10 klo 12-16. Paikalla oli myös Vaarin alpakat.


MAALAISJOULUN AVAJAISET oli 29.11 klo 11-16 / Rustik julöppning järjestettiin yhdessä sipoolaiset Juhlalaatikko-yrityksen kanssa
15.11 klo 11-15 KANANLENTO 4 VKAUHUKANALA JA KAMMOTUSKIOSK oli  sunnuntaina 1.11.2020 KLO 12-15


Kaikkien tapahtumasta instassa #kananlento @kananlentoshop  kuvan jakaneiden kesken arvotaan palkintoja (sukkia, suklaata). Voit myös lähettää kuvan sähköpostilla (asiakaspalvelu@kananlento.com) ja jaamme niitä sivuillamme (osallistuvat myös arvontaan). Kisa päättyy 4.11 klo 23.59.

Mukana tapahtumaa oli järjestämässä sipoolainen yritys Juhlalaatikko. Juhlalaatikon toiminnasta voit lukea täältä.

Tänä vuonna meillä oli aasien lisäksi paikalla papukaijoja, joihin pääsi tutustumaan hyvinkin läheltä. 

28.2 - 1.3 olimme GoExpo Horsessa Helsingin Messukeskuksessa. 


Olimme 7-8.12.2019 Koiramessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Maalaisjoulun avajaiset oli Kananlennossa 24.11 

Paikalla tallinylisillä oli käsitöiden myyjiä ja pieni kahvila. Kahvion tuoton 226 euroa tilitimme 25.11 Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistykselle. Paikalla olivat Vaarin alpakat, tilan omat eläimet sekä tietysti joulupukki ja joulumuori. Lapsille on joulupolku, jonka suoritti yli 70 lasta. Juhlalaatikko järjesti myös askartelupajan lapsille kierrätysperiaattein. 

Porvoon Tolkisten kissatalolla olimme lauantaina 30.11 klo 11 - 15 myymässä erityisesti kissatuotteitamme. Osan tuotosta lahjoitimme kissatalolle.

Kammotus Kanala oli 2.11 (lauantaina) klo 12-15 Kananlennossa. 


Olimme 24-27.10 mukana Helsinkin International Horseshow:ssa.


18.8 klo oli Mollyn synttärit. 


Valtakunnallinen Avoimet aasitilat oli 10.8.019 Kananlennossa klo 

Kiitos kävijöille! 
UFFEN 4 V SYNTTÄRITMAALAISJOULUN AVAJAISET 2.12 KLO 12-15

Maalaisjoulun avajaisissa oli paikalla alpakoita ja tietysti tilan omat eläimet. Tallinylisillä oli käsityöläisiä ja yhdistyksiä tuotteitaan myymässä. Paikalla on myös joulupukki ja joulumuori. Lapsille oli tehtäväpolku, jonka oli järjestänyt lähellä sijaitseva yritys nimeltä Juhlalaatikko. Tunnelma oli ihanan rento ja meillä Kananlennon poppoolla apuvoimineen oli oikein mukavaa.KAMMOTUS-KANALA OLI HALLOWEENINA LAUANTAINA 3.11.2018 OLIMME AVOINNA SYYSLOMALLA PERJANTAINA 19.10 KLO 12-15


KANANLENTO OLI K-MARKET BASILIKASSA NIKKILÄSSÄ  22.9 

K-Market Basilikassa Sipoon Nikkilässä oLI lastenpäivät. Oli kiva tavata tuttuja asiakkaita ja tavata myös ihmisiä, jotka eivät olleet vielä Kananlentoon tutustuneet.

AVOIMET AASITILAT OLI 4.8.2018 

Päivän aikana pääsi tutustumaan aaseihin: Uffeen ja Mollyyn. Tilan isäntä Herra Kotkot kertoi aaseista. Samalla reissulla saattoi tutustua pupuihin (Elvis ja Saga) vaikka puput hieman ujostelivatkin. Kukko Jukka Poika ja rouvansa olivat myös suuren huomion kohteena uudessa kesäkodissaan.

Pop up -ravintolassa oli tarjolla lounasta ja kahvilatuotteita. Tarjottavat riittivät hyvin, ainoastaan kasvislounas loppui hieman ennen sulkemisaikaa.

Myös verkkokaupan Pop up-putiikki oli rakennettu tallinylisille.

Kiitos kaikille kävijöille! 


MUITA TAPAHTUMIA

Meillä on ollut mm. Avoimet aasitilat 2017 ja Koirien Halloween.juhlat. Jos sinua kiinnostaa yhteistyö kanssamme ja tapahtuma, ole yhteydessä meihin asiakaspalvelu@kananlento.com. Meillä on putiikin lisäksi varsinkin kesäaikaan mukava tila tallinylisillä. Tilassa on pöytiä ja tuoleja. Siellä voimme yhdessä pitää hauskoja eläinaiheisia tapahtumia.

Alla kuvia tapahtumistamme.


Koirien Halloweenjuhlia vietettiin Kananlennon tallinylisillä 28.10.

Tilaisuudessa oli paljon koiria ja koiraihmisiä. Näimme paljon hauskoja pukuja sekä ihmisillä että koirilla. Tallinylisillä oli oikein mukava tunnelma.

Kananlento kiittää mukana olleita Fast Dogia, valokuvaaja Tiina Kovanen-Bergmania, Kuvaamataito Suvi Karia sekä Solheds Dermaa sekä tietysti naapurin Stefan Lönnqvistiä (Borgby Service),joka tarjosi parkkipaikkansa tilaisuuden käyttöön. Puurobuffetin tuotto menee koirien hyväksi (Pro Animals Finland ry).Lisää kuvia on nähtävillä Facebook-sivuillamme.