MIKÄ IHMEEN KANANLENTO?

Kananlento on tarkoitettu eläinrakkaille ja huumorintajuisille ihmisille. Muutkin saavat toki ostaa... Huumorintajua saattaa nimittäin tarvita, jos Kananlentoa seuraa sosiaalisessa mediassa tai lukee joitakin tuotekuvauksia. Tämä näin alkuun varoitukseksi.

Kananlento perustuu haluun tehdä hauskaa ja merkityksellistä työtä eläinten ja eläinrakkaiden ihmisten kanssa. Myymme eläinaiheisia tuotteita, mutta haluamme samalla tehdä hyvää. Kaupparekisteriin merkittyjen sääntöjemme mukaan lahjoitamme 10 % tuotostamme eläinten hyväksi joko suoraan eläinsuojeluun tai sitä tukevaan tutkimukseen. Asia on tärkeä, mutta meidän mielestä hyvää voi tehdä vähemmän vakavallakin naamalla.

Eläinrakas Rouva Kotkot perusti ensimmäisen Kananlennon ystävineen Vanhaan Porvooseen 2005. Sen jälkeen myymälöitä on ollut Porvoossa, Helsingissä ja Sipoossa. Välillä on tehty vähän muitakin hommia. Myös omistus on vuosien varrella vaihtunut, mutta Rouva Kotkot on kuitenkin ollut mukana nämä kaikki vuodet tavalla tai toisella. Rouva Kotkot keräsi vuosikymmeniä kana-aiheisia tuotteita ja huomasi, että muillakin ihmisillä on samanlaisia taipumuksia erilaisten eläinten suhteen. Hän kypsähti avokonttoreihin ja yt-neuvotteluiden lyhytjännitteiseen maailmaan ja loi Kananlento-maailman.

Nyt Kananlennon toiminnasta vastaa Osuuskunta Orrella. Maailma on muuttunut ja Kananlento on muuttunut sen mukana. Nykyään Kananlento toimii verkkokauppana. Meillä on tällä hetkellä kaksi toimipistettä, joissa toiminta on erilaista. 

Meillä on Kananlento Maatila Sipoossa, jossa järjestämme esimerkiksi Ilta aasilassa -tapahtumia sekä erilaisia eläinavusteisia työhyvinvointitapahtumia yms. 

Kananlento Klondyketalossa Keravalla meillä on verkkokauppamme varasto ja myymälä. Myymälä on rajoitetusti avoinna, pääsääntöisesti lauantaisin. Kesällä myymälä on pääsääntöisesti suljettuna. Sopimuksen mukaan avaamme toki putiikin muinakin aikoina.

Kerromme myös jatkuvasti Facebook-sivuillamme maatilan elämänmenosta.

Kananlento lupaa toimittaa tilaukset nopeasti asiakkaille, olla reilu ja hauska. 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että teemme kaikkemme saadaksemme lähetykset sukkelasti eteenpäin. Verkkokaupassa myytävät tavarat ovat aina varastossa ja saamme ne matkaan vauhdilla. Tätä myös asiakkaamme ovat lukuisissa palautteissaan kiitelleet.

Reiluus tarkoittaa, että me pyrimme pitämään hinnat kohtuullisina asiakkaille, mutta hinnalla emme kilpaile. Tämä siksi, että varmistamme yrityksen jatkuvuuden ja saamme  myös kerättyä varoja eläinten hyväksi. Osa reiluuttamme on myös se, että myymme tuotteemme valmiiksi oikein hinnoiteltuna emmekä pidä alennusmyyntejä. Meillä ei tarvitse harmitella, kuinka juuri ostettu tuote onkin seuraavana päivänä alennuksessa.

Hauskuus on ehkä se haasteellisin  juttu, mutta siihen pyrimme. Kun itse teemme mielekästä työtä, se näkyy ja tuntuu myös asiakkaillemme. Me teemme tätä työtä, koska haluamme. Osa hauskuutta on myös se, että me teemme työllämme hyvää. Kun onnistumme työssämme, voimme auttaa eläimiä. Se, jos mikä on hauskaa!

Kun asioit meidän kanssa, tapaat varmimmin asiakaspalvelusta ja markkinoinnista vastaavan Rouva Kotkotin. Varastohommissa puuhaa Herra Laiskiainen. Taloutta hoitaa Rouva Hauwau. It-juttuja ratkoo Tipu A.

Tervetuloa mukaan eläimelliseen elämäämme!

Toivottaa

Herrasväki Kotkot ja Kananlennon muu väki


PS: Ai niin. Nimi Kananlento johtuu siitä, että me ihmiset olemme aika tyhmiä suorastaan, kun arvioimme toisiamme. Joku saattaa sanoa kanaksi ihmistä, ymmärtämättä millaisia kanat oikeasti ovat. Kanat ovat oikeasti hyvin älykkäitä. Kun on tutkittu älyä, on huomattu, että aiemmat mittarit ovat olleet vajaavaisia. Kun nyttemmin on tehty aivotutkimusta, on huomattu lintujen ja kanojen älykkyys. Se on vaan erilaista kuin olemme ymmärtäneet. Ehkä me voisimme ottaa oppia kanoista? Kannattaa myös katsoa elokuva Kananlento (alkuperäisenä Chicken Run), se kertoo siitä miten ikävienkään asioiden edessä ei kannata lannistua. Kananlento liittyy toki myös Rouva Kotkotin kanahulluuteen, mutta kuvastaa samalla meidän arvomaailmaamme.

Alla kuvissa Kananlennon toiminnassa tärkeät Herra Kotkot ja Rouva Hauwau. Herra Laiskiainen viihtyy mielummin kameran takana kuin kuvissa eikä Tipu A myöskään tykkää poseerata.

Herra Kotkot arkiasussaan