Mikä ihmeen Kananlento?

Rouva Kotkot piti jo pienenä kanoista. Hän sai sukunsa maatilalla käydä keräämässä kanojen munat pesistä, ja hän oppi hoitamaan kanoja. Oppi lapsuudesta myös oli, että lehmänpaska varpaiden välistä on helpompi poistaa, kun jalkaan tarrautuva kanankakka. Eipä nyt avauduta enempää tästä traumaattisesta lapsuudesta...

Rva Kotkot keräsi jostain kumman syystä kanoihin liittyviä tavaroita kotiinsa. Keittiössä oli pöytäliinaa, munakuppia, mukia ja vaikka mitä koriste-esinettä kanoista. Ystävät toivat hänelle myös lahjoina kaikkea kanoihin liittyviä tuotteita, koska he tiesivät hänen niistä ilahtuvan. Jossain vaiheessa Rouva Kotkot huomasi, että hänen kaltaisiaan keräilijöitä on enemmänkin. Joku ystävä saattoi kerätä lehmiä, toinen pöllöjä ja yksi piti kissoista. Yritysmaailmassa Rouva Kotkottia alkoi ärsyttää firmojen yt-leikit ja muu näennäispuuhailu. Hän halusi luoda jotain uutta ja perusti ystävien kanssa Kananlennon. 

Ensimmäinen putiikki perustettiin historialliseen vanhaan Porvooseen 2005. Raatihuoneentorin laidalla kauppaa käytiin hyvällä fiiliksellä ja seuraavana vuonna laajennuttiin Helsinkiin Annankadulle. Annankadulla myymälässä oli iso ikkuna, jonne Rouva Kotkot ja myyjä Anna-Leena taikoivat toinen toistaan mielikuvituksellisempi tarinoita. Annankadulla myymälässä yläkerrassa  oli elämyksellinen huone, jonka kaltaista Suomessa ei oltu aiemmin nähty. Siellä seikkailivat eläimet eläimet mielenkiintoisessa ympäristössä. Helsingin myymälä ei lähtenyt toivottuun lentoon ja Kananlentoa luotsannut yritys joutui lopettamaan toimintansa.

Kananlento toimi myöhemmin uudella omistuspohjalla Sipoon Nikkilässä jonkin aikaa, mutta Rouva Kotkot ja hänen kanssaan putiikkia pyörittänyt tipu A innostuivat opiskelemaan ja putiikki jäi odottamaan parempaa aikaa.

Rva Kotkot tapasi eläinrakkaan Neiti Närhenmunan ja yhdessä he päättivät käynnistää Kananlennon toiminnan uudelleen. Yhtiömuodoksi valittiin osuuskunta. No, yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa sitä, että me haluttiin luoda itsellemme huisin hauska työpaikka, jossa ei leikitä organisaatioleikkejä ja ollaan reiluja. Reiluja haluamme olla toisillemme, asiakkaille, tavarantoimittajille, yhteistyökumppaneille ja toivon mukaan myös saamme tulevaisuudessa mahdollisuuden palkata työntekijöitä.  Osuuskunta Orrella vastaa käytännössä Kananlennon toiminnasta. 

Osuuskunta lahjoittaa osan tuotostaan eläinten hyväksi tehtävään työhön yhtiöjärjestyksensä mukaisesti. Järjestämme myös erilaisia kampanjoita, joiden tuotto menee eläintensuojelutyöhön. Myös eläimiin liittyvää tutkimusta rahoitetaan.

Kananlennolla on pieni maalaisputiikki Sipoosssa Hevonpellon tilalla. Tilalta lähtevät myös eteenpäin Kananlennon-nettiputiikin tuotteet.

Me Kananlennossa haluamme, että tämä tarina jatkuu. Haluamme näyttää, että meidän arvoillamme on mahdollisuus pärjätä Suomessa ja tulevaisuudessa myös koko maailmassa. Kerromme mielellämme lisää yrityksestämme ja toivotamme teidät Kananlennon älyttömään, mutta reiluun maailmaan.


Rouva Kotkot, Neiti Närhenmuna ja Herra Kotkot sekä muu Kananlennon väki