Santorinin aasien kärsimys

Santorinin aasien kärsimys

Ylläolevassa kuvassa Herra Kotkot on Sawa Santorinilla pelastetun aasin luona.

Meillä täällä Kananlennon maatilalla on kolme hurmaavaa aasia Molly, Uffe ja Sanda. Jokainen heistä on oma persoonansa. Uffe on utelias herra, Molly on herkkä ja ruualle kovin ahne tamma. Sandakin rakastaa ruokaa, mutta on erittäin kova myös rapsutusten perään. Aasien kautta olemme oppineet todella paljon tästä nöyrästä ja vähän väärän maineen saaneesta eläimestä.

Moni aaseja tuntematon helposti kysyy meiltä, että eikös ne aasit ole itsepäisiä. Moni on myös nähnyt maailmalla aaseja, jotka kantavat aikamoisia taakkoja. Näin on voinut syntyä monenlaisia vääriä käsityksiä mikä on hyväksi aasille ja mikä ei.  Rouva ja Herra Kotkot ovat oppineet aaseista oleellisia asioita ennen aasien tuloa tilalle, kun he kävivät Suomen aasiyhdistyksen aasinhoitokurssin. Päivän tehopaketin jälkeen oli helppo alkaa aasinomistajan elämä. Toki sitä käytännössä on myös oppinut paljon lisää. Me ”puhumme aasia” ja osaamme katsoa tavallista ihmistä paremmin, milloin aasilla on hyvä tai huono olla.

Herrasväki Kotkot kävi Kreikan Santorinilla toukokuussa lomallaan. Tästä aiheesta Rouva Kotkot kirjoitti Suomen aasiyhdistyksen sivuille kirjoituksen. Voit käydä lukemassa sen täältä.

Ymmärrämme, että ei jokainen tavallinen matkailija voi tietää mikä on aasille hyväksi ja mikä ei. Haluamme kuitenkin kertoa, että yhdenkään aikuisen ei tulisi ratsastaa tavallisella aasilla. Isot mammuttiaasit ovat asia erikseen. Kun näet lomakohteessa aasin, älä tue aasien kaltoinkohtelua ratsastamalla sillä.  Aasi ei näytä kipua kovinkaan helposti. Jos aasin kärsimyksen huomaa, on silloin jo kipu todennäköisesti äärimmäisen kova. Aasien varusteet ovat usein epäsopivia. Vaikka aasi on alun perin lämpimän alueen eläin, ei sekään kestä mitä vain lämpöä auringossa raataen vähällä vedellä ja ravinnolla.

Moni eläinsuojelujärjestö tekee työtä esimerkiksi Kreikan aasien auttamiseksi. Toki autettavana on myös koiria ja kissoja, joiden kohtalo on usein myös järkyttävä. Olemme aiemmin kertoneet miten osaltamme yritämme avustaa Argos Animal Rescue ry:tä auttamaan Kreikassa. Santorilla on eläintenpelastuskeskus SAWA Santorini, jota myös yritämme auttaa. Jokainen voi toki halutessaan avustaa näitä tahoja myös suoraan. Me lahjoitamme omasta tuotostamme vähintään 10 % eläinten hyväksi tehtävään työhön. Täältä meidän blogista ja Facebook sivuiltamme voi lukea lahjoituksistamme.

Nautitaan reissuista, mutta eihän kukaan ystävistämme osallistu aasien kaltoinkohteluun? Nyt tiedät asiasta jo vähän enemmän.

 Tässä toinen pelastettu aasi Sawa Santorinilla.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.