MIKSI ETTE TOIMITA KIRJEENÄ?

MIKSI ETTE TOIMITA KIRJEENÄ?

Aina silloin tällöin asiakkaamme kysyvät voisimmeko toimittaa kirjeenä pienemmän paketin, esimerkiksi kortteja. Asiakas haluaisi ostaa kortin tai pari eikä mielellään maksaisi vakiotoimituskuluamme (tällä hetkellä 6,90). Emme kuitenkaan voi toimia aina niin kuin asiakkaille olisi edullisinta tai mukavinta. Kerron tässä nyt hieman miksi.

Kananlennon tarkoituksena on saada aikaan myös taloudellista tulosta. Mitä enemmän teemme tulosta, sitä enemmän voimme lahjoittaa rahaa eläinten hyväksi tehtävään työhön. Minustakin on mukavaa saada pientä palkkaa työstäni. Tuottava liiketoiminta tarkoittaa sitä, että jatkossakin meiltä voi ostaa näitä ihania tuotteita tai voi vierailla meidän maaseutuputiikissamme. Jos homma on täysin kannattamatonta, ei sellaista kukaan kovin pitkään voi rahoittaa ihan vaan ihmisten iloksi.

Toinen oleellinen seikka on kirjepostin hitaus ja postien katoaminen. Meidän tuhansista toimittamistamme paketeista ei tätä kirjoittaessa ole yksikään kadonnut. Kirjeitä katoaa jatkuvasti, kuten saamme usein muilta kuulla ja ehkä olet sen itsekin kokenut. Muiden verkkokauppiaiden kertomana olemme kuulleet, että kirjeiden toimitusaika on noin kaksi viikkoa, jos kirje ei matkalla katoa kokonaan. Kahden viikon kohdalla voi olla asiakkaan harmitus suuri ja sitten saattaa kauppias joutua toimittamaan uuden lähetyksen. Tähän kaikkeen rumbaan menee asiakkaan ja myös kauppiaan aikaa. Ei se aika ilmaista ole.

Välillä jo mietimmekin, että laittaisimme vaihtoehdoksi sen kirjeen ja mitä se tarkoittaisi muulle toiminnallemme. Ensinnäkin meidän verkkokauppajärjestelmämme pitäisi tietää mikä menee kirjeenä ja mikä ei. Joka ikinen tuote pitäisi punnita ja mitata tarkkaan. Se hidastaisi tuotteiden perustamisprosessia huomattavasti ja aikahan taas maksaa. Pieniä kirjeeseen meneviä tuotteita on hyvin vähän ja niiden hinta on pieni, yleensä tuotteet ovat kortteja. Pienen kauppasumman eteen tehtäisiin siis paljon työtä, joka ei tuottaisi meille mitään vaan työn hinta veisi jokaisen kirjetilauksen pahasti miinukselle.

Meillä on toimitusehdoissa mainittuna, että saatamme toimittaa ljoskus ähetykset pikkupakettina. Aika usein juuri kortit yms. mahtuvat Postin pikkupakettiin, joka kannetaan kotiin saakka. Silloin lähetyksellä on kuitenkin seurantakoodi ja pakettia voimme me ja asiakas seurata.

Aina me emme voi siis tehdä kuten asiakkaat haluaa, vaikka toki parhaamme tehdään, että meistä ja meidän tavasta toimia tykätään. Tässäpä oli hieman selostusta tästä aiheesta. Meiltä voi aina kysyä miksi toimimme jollakin tietyllä tavalla. Vastaamme kyllä aina suoraan. Meille voi laittaa viestiä asiakaspalvelu@kananlento.com tai soittaa 045 167 4757.

Terveisin

Rouva Kotkot

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.