Kananlento lahjoittaa

Kananlento lahjoittaa


Meillä on ollut ilo maksaa tässä kuussa Psey ry:lle (Porvoon eläinsuojeluyhdistys) 340 euroa ja Pro Animals Finlad ry:lle 300 euroa. Kiitos kuuluu teille armaat asiakkaat, jotka olette meiltä ostaneet.

Kananlentohan maksaa tuotostaan 10 % eläinten hyväksi. Meillä on myös välillä erilaisia tapahtumia, jolloin lahjoitamme tuoton eläinten hyväksi eri tarkoituksiin.  Olemme mm. myyneet kahvia, pitäneet kaakaobaaria ja myyneet hattaraoita. Tämä tulee tuon 10 % päälle sitten vielä erikseen ja ne maksamme erikseen kulloinkin valitulle kohteelle.


Kohteet olemme valinneet tällä kertaa seuraavasti.

Porvoon eläinsuojeluyhdistys ry ylläpitää Tolkisten kissataloa. Erityisesti Herra Kotkotin sydäntä lähellä ovat kissat ja kissojen parasta me täällä haluamme. Kissatalo toimii vapaaehtoisten turvin ja aina löytyy rahareikiä tukittavaksi. Tämä yhdistys on Kananlennon alueen paikallinen yhdistys.  https://www.psey.net/psey-ry

Jos meillä on mahdollisuuksia, pyrimme auttamaan paikallisia eläinten ystäviä, mutta toki myös muualla ja ulkomaillakin tapahtuva eläinten hyväksi tapahtuva työ on meille tärkeää.

Toinen kohteemme Pro Animals Finland ry toimii avustaen Pro Animals Romaniaa. Tämä työ on mielestämme melko poikkeuksellista, mutta äärimmäisen kannatettavaa. Yhdistyksen kunnianhimoisena tavoitteena on saada paikalliset asukkaat itse ratkaisemaan koirien tilanne. Romaniassa on tajuttoman iso määrä kulkukoiria, jotka elävät kaameissa olosuhteissa. Yhdistys on mm. rahoittanut valistuskampanjoita, joissa pyritään saamaan nuorempi sukupolvi ymmärtämään, että eläimillä on arvo eikä niitä saa kohdella kaltoin. Koiria streriloidaan ja autetaan olosuhteiden parantamisessa. Meidän mielestä on hyvä auttaa yhdistystä täällä Suomessa, joka tuntee romanialaisen yhteistyökumppanin hyvin. Tämä romanialainen yhdistys taas tuntee oman kulttuurinsa ja pystyy paremmin löytämään ne keinot, joilla sikäläistä yhteiskuntaa voi yrittää muuttaa. Lisää voi lukea: http://www.pafiry.net/

Eihän nämä meidän maksamat summat mitään ziljoonia ole, mutta toivomme, että näistä on hieman apua ja lisäähän me tietysti halutaan antaa. 

Terveisin

Herra ja Rouva Kotkot


PELISÄÄNNÖT AUTTAMISEEN

Me haluamme auttaa tietysti kaikkia maailman eläimiä, mutta eihän se ole mahdollista meidän resursseilla. Apua tarvitsevia on meillä ja maailmalla paljon ja siksi joudumme tekemään valintaa ja välillä vaihdamme kohteita. Olemme toki silmät ja korvat avoinna ja saa meille kohteitakin ehdottaa. On kuitenkin pari periaatetta, joita noudatamme. 

Yrityksenä me emme voi lahjoittaa rahaa ihan minne vaan. Siksi lahjoitamme vain rekisteröidyille yhdistyksille tai säätiölle. Jos yhdistyksellä on suunnatton omaisuus, uskomme, että se pärjää ilman meidän avustusta. Emme myöskään tue yhdistystä, joka vaikuttaa olevan jonkun elinkeino. Keräysluvan pitää olla voimassa. Mieluiten teemme yhteistyötä yhdistyksen kanssa, jossa on aktiivinen väki ja kiva fiilis. 

Yrityksen tuotosta tehtävän lahjoituksen kohteet valitsee Osuuskunta Orrellan osuuskunnan virallinen kokous, jossa asiasta päättää äänioikeutettu Herra Kotkot. Rouva Kotkot esittelee kohteet Herra Kotkotille. Päätöksestä tehdään virallinen pöytäkirja, joka menee julkisesti nähtäväksi tilinpäätöstietojemme mukana mm. Verottajalle.

Kun järjestämme Kananlennossa erilaisia tilaisuuksia, yleensä talkooväki päättää kohteen, jolle teemme lahjoituksen. Luonnollisesti näissä tapahtumissa on yleensä haluttu valita lähellä oleva kohde. Nämä kahvion yms. myyntien tuoton lahjoittaminen tulee tuon meidän lupaaman 10 %:n lisäksi.

Sen verran tässä voisi vielä kertoa, että meidän kertoma 10 % tuotosta on kirjattu Kaupparekisterissä oleviin osuuskuntamme sääntöihin. Meidän tekemä hyväntekeväisyys on siis aika tarkkaan määritelty eikä me voida jättää sitä tekemättä, jos meitä ei jostain syystä huvittaisi sitä tehdä.


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.