Ei pehmoleluja vaan pehmoeläimiä

Ei pehmoleluja vaan pehmoeläimiä

ROUVA KOTKOTILLA ON ASIAA 

Puhutaanpas hetki pehmoeläimistä. Ja kyllä nimenomaan pehmoeläimistä, ei pehmoleluista. Kyllä minullakin on edelleen eräs elämäni varhaisimmista leluista tallessa. Pieni keltainen nalle on pehmolelu. Me täällä Kananlennossa emme kuitenkaan myy nalleja vaan karhuja ja muita aidon eläimen näköisiä pehmoja. Siksi me puhumme aina pehmoeläimistä emmekä pehmoleluista. Kerron tässä myös miksi lelu sana ei aina sovi kuvaamaan näitä ihanuuksia. Toki näitä meidänkin pehmoeläimiä saa edelleen ostaa leluksi.

Oliko sinulla lapsuudessa joku rakas pehmoeläin? Omalla pojallani Tipu A:lla oli valkoinen pitkäkarvainen kissa, joka oli äärettömän rakas. Kissa otettiin joka paikkaan mukaan ja voi sitä itkua, kun kissa olikin jäänyt matkasta. Koska kissa oli aina mukana, saatatte arvata, että valkoinen kissa oli… no… vähemmän valkoinen.

Tein aikoinaan jonkin aikaa työtä suuren amerikkalaisen pehmoeläinyrityksen agenttina. Eikös oo upea titteli? Pehmoeläinagentti! Silloin tutustuin pehmoeläinten maailmaan tarkemmin. Aika hurjasti on tullut pehmoeläimiä myytyä tämän elon aikana joko agenttina tai itse omasta putiikIsta myyden. Minut yllätti se, ettei ostajakunta olekaan se mitä helposti voisi kuvitella.

Yleensä ajatellaan, että pehmoeläimiä ostetaan leluksi. Huomasin itsekin olettavani aloittaessani, että pienten poikien lisäksi pehmoeläimiä ostetaan pääasiassa vain tytöille. Avasimme vähän eri kokoonpanolla vuosia sitten ensimmäisen Kananlennon vanhaan Porvooseen. Hankimme muiden eläinaiheisten tuotteiden lisäksi pehmoeläimiä. Ajattelimme, että perinteiset kissat ja koirat eivät riitä vaan tarvitaan kaikenlaisia eläimiä. Meille tuli myymälään myös laulavia pehmolintuja. Kun näytin asiakkaille, että lintua puristamalla linnusta tuli aidon linnun ääni, alkoi kauppa käydä. Eräässä vaiheessa ihmettelimme, kun putiikilla ravasi mummoa ja pappaa koko ajan lisää lintuja ostamassa. Meille kerrottiin, että linnut menevät lapsenlapsille, mutta niin, että jäävät mummolaan/pappalaan. Kesti jokunen tovi tajuta, että niitä ostettiin ihan omaksi iloksi. Voi sitä iäkkäämpää tyyppiä, jolta puuttuivat ne alibilapsenlapset. Vähän kuin minä käyn lastenelokuvissa eikä ole niitä lapsenlapsia. Mutta kun uskaltaa tunnustaa itselleen, että se on just minä itse, joka niistä pehmoeläimistä tykkää, on elämä paljon kivempaa.

Nykyään olen tottunut siihen, että pehmoista merkittävä osa menee aikuisille itselleen tai toisille aikuisille lahjoiksi. Kukapa ei pitäisi pehmokoirasta, jos vaikkapa se rotu on itselle läheinen. Kissaihmiset yleensä rakastaa pehmokissoja. Kun käy täällä Kananlennossa ja ihastuu aaseihimme, niin on aika kiva muisto itselle, ostaa pehmoaasi. Osa aikuisista vähän funtsii, onko se outoa, jos aikuinen ostaa itselleen pehmoeläimen. Voin vakuuttaa, ettei ole. Kyllä aikuisetkin saa pitää hauskaa ja nauttia kivoista pehmoeläimistä. Itselläni on erityisenä suosikkina jumalattoman iso sammakko Jorma. Ensimmäinen lahja, jonka Herra Kotkot minulta sai, oli iso saukko. Pehmoeläimet on myös hauskoja tunnelmantuojia ja sisustuselementtejä.

En kyllä ikinä unohda sitä naista, joka kävi ostamassa pienen pehmokoiran itselleen maatalousmessuilta meiltä. Ei ollut enää omaa koiraa ja hän aivan liikuttui, kun hankki itselleen pehmokoiran. Ja kyllä siinä oli kyyneleet herkässä kauppiaallakin.

Oletko muuten käynyt vanhainkodissa viime aikoina? Siellä on yhdellä sun toisella vanhuksella pehmoeläin ja kovasti ovat tärkeitä ja rakkaita. Korona-aika on tuonut vielä tähän oman lisänsä. Kun ei saa ihmistä koskettaa, niin mikä voisikaan olla parempi korvike, kuin pehmoinen pehmoeläin. Siinä vaiheessa, kun on mennyt muisti ja moni muu kyky, voi pehmoeläin tuoda jotain turvaa ja iloa elämään. Olen laittanut paljon paketteja suoraan vanhustentaloihin ja hoitolaitoksiin läheisiltä tai kauempana olevilta. Paketti voidaan toimittaa jopa suoraan laitokseen eikä Postista tarvitse noutaa (valitse verkkokaupan kassalla Posti Kotipaketti)

Muistan erään paketin hyvin. Mirva antoi 88 vuotiaalle äidilleen lahjaksi mustarastaan. Hän lähetti kuvan meille ja kertoi, kuinka kadonneesta muistista huolimatta mustarastas oli tuntunut äidistä tutulta. Kuvan nähtyämme meille kyllä tuli kyyneleet. On surullista, että voimme menettää muistimme ja kykyjä. Mutta on kovin lohdullista, kun voimme tuottaa iloa ihmisten elämään.

Jos yhtään olette seuranneet meidän elämäämme täällä Kananlennossa, olette ymmärtäneet, että meille on tärkeää eläimet. Uskomme, että pehmoeläiminäkin eläimet voivat tehdä hyvää ihmiselle. Pehmeän koskettaminen ja ajatus siitä eläimestä tekee hyvää.

Aina, kun pakkaan eläimen verkkokauppatilaukseen mukaan, ajattelen aina sitä minne eläin menee, millaiseen perheeseen ja millaista iloa se tuottaa. Joskus messuilla saatamme tavata ihmisiä, joille olemme jo toista vuosikymmentä sitten myyneet pehmoeläimen. Ihana kuulla kuinka tärkeä joku pehmoeläin on perheelle ollut. Käy kurkkaamassa millaisia kuvia pehmoeläimistä asiakkaamme ovat lähettäneet tästä.

Mahtavaa on myös, että näitä pehmoeläimiäkin myymällä voimme tehdä eläimille hyvää. Meidän kaupparekisteriin toimitettujen sääntöjen perusteella lahjoitamme eläinten hyväksi tehtävään työhön tuotostamme 10 % eläinten hyväksi tehtävään työhön. Olemme lahjoittaneet rahaa lääketieteelliseen tutkimukseen, kissataloille, kissojen kastrointiin, kodittomien eläinten auttamiseen, kaltoin kohdeltujen aasien auttamiseksi ja muihinkin kohteisiin. Ei meidän liikevaihto ole suuren suuri, mutta mitä enemmän me tätä hommaa tehdään, sitä enemmän me voidaan eläimiä auttaa.

Uskon, että meillä on eräs maamme suurimpia pehmoeläinvalikoimia ja se kasvaa jatkuvasti. Panostamme laatuun ja pyrimme etsimään pehmoeläimiä, joita ei ihan joka marketista saa. Kurkkaa mitä meiltä löytyy tästä

Tervetuloa meidän pehmojen maailmaan!

Rouva Kotkot

PS: Huomasitko, että ylimmäisessä kuvassa osa on Kananlennosta lentäneitä kanoja ja osa ihan oikeita kanoja?

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.